Provinciaal GeoRegister

Het Provinciaal GeoRegister (PGR) is hét centrale register voor provinciale geo-informatie, zowel geharmoniseerd en landelijk als (nog) niet geharmoniseerd en dus verschillend per provincie. Door middel van het PGR maken de provincies hun eigen geo-informatie op een duidelijke en gestructureerde wijze vindbaar. Het PGR is bedoeld voor de professionele gebruiker bij zowel de overheid als het bedrijfsleven. Een meer uitgebreide beschrijving van wat het PGR is staat in de factsheet PGR (PDF)

Meld vreemd gedrag en dergelijke via provinciaalgeoregister@gbo-provincies.nl dan worden die toegevoegd aan de belangrijkste Bekende problemen en beperkingen.

Bekijk ook de YouTube instructie video's en gebruik de RSS Feed of volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van al het nieuws over het PGR.

Versie 2.1
Op 27 juli 2011 is een update gedaan, zie de Release Notes voor een overzicht van de verbeteringen.


Zoeken, vinden en gebruiken

Hoe de provincies samen hun geo-informatie beschikbaarstellen en welke voorwaarden -om kort te gaan: geen- gelden voor het gebruik daarvan is te lezen in de flyer "Provincies op de kaart".


Informatiebronnen

Het PGR kent een aantal plekken waar informatie te vinden is. In grote lijnen kan deze indeling worden gehanteerd:
Bron
Beschrijving
www.provinciaalgeoregister.nl
Het Provinciaal GeoRegister zelf (de applicatie).
Website van GBO provincies
Algemene informatie over het PGR, bedoeld voor iedereen.
PGR op Projectplace
Informatie voor de PGR beheerders en contactpersonen van de provincies.
Deze "PGR Wiki"
Beschrijvingen, uitleg, losse feiten, hints & tips, best practices, etc. en documenten (ook vastgestelde) die ook voor degenen van belang zijn die geen toegang hebben tot "PGR op Projectplace".
@ProvGeoregister
Volg PGR op Twitter en blijf op de hoogte over nieuwe "vulling", belangrijke wijzigingen enz.


Een van de belangrijkste kenmerken van een Wiki is openheid. Deze Wiki is ook open maar alleen een selecte groep map de inhoud wijzigen ..... Lees meer op de pagina Wiki spelregels .


Ben je geen GISser, maar bijvoorbeeld grafisch ontwerper of kunstenaar, lees dan hier meer over de gebruiksmogelijkheden van de informatie die via het PGR te downloaden is.lightbulb.gif
Tips!