Graag telkens de vraag vet maken en de vraag/antwoord combinaties scheiden door een "Horizontal Rule"
Ik heb een heleboel vragen over het PGR en ik weet dat van anderen ook. Toch staan er nu maar drie genoemd in deze lijst. Hoe kan dat?
Dit is een lijst die in de komende tijd aangevuld gaat worden. Zie het dus als een eerste begin en niet als een nu al uitputtende lijst.
NB je kunt ook hier je vraag stellen en de kracht van de Wiki gebruiken. Dat wil zeggen, als het goed is verschijnt het antwoord dan "vanzelf" hier.


Waarom worden in het PGR een taxonomie en thesaurus gebruikt?
In het PGR brengt de taxonomie structuur aan en daarmee een provincie onafhankelijke thema-indeling. Op die manier zorgen we er voor dat soortgelijke metadata bij elkaar onder dezelfde taxonomie termen in het PGR te vinden is. Bij het inlezen van (nieuwe) meta-informatie vergelijkt de PGR software de in de meta-informatie ingevulde trefwoorden met de trefwoorden van de taxonomie. Op die manier krijgt de meta-inforrmatie "een plek" in de structuur-boom.
De thesaurus wordt door de software van het PGR gebruikt bij het zoeken en vinden van informatie.

Wat is het verschil tussen taxonomie en thesaurus?
Een taxonomie is een logische categorie-indeling, vergelijkbaar met een boomstructuur. Een thesaurus is een lijst met trefwoorden en de onderlinge relaties daartussen. Een thesaurus bevat bijvoorbeeld ook synoniemen. De taxonomie is te vergelijken met de indeling in boekenkasten en -planken; de thesaurus is het zoeksysteem om te achterhalen in welke kast de betreffende informatie te vinden is.

Hoe kan ik als Wiki editor bijvoorbeeld tags toevoegen?
Het antwoord en meer hits & tips vind je bij Wiki tips.